Scouting Bunde scoort weer 'TOP' op de Regionale Scouting Wedstrijden.

De patrouille van scouting Bunde, bestaande uit Jort Lemaire, Puk en Stoer van der Sterren, Dean Gulikers en Noa en Luna Gerets hebben in het weekend van 13-15 april 2018 meegedaan aan de Regionale Scouting wedstrijd (RSW) van de Regio Maastricht en Mergelland.

Op het scoutingterrein in Zutendaal werden de scouts het gehele weekend beziggehouden met diverse 'thema' spellen, tocht- en scoutingtechnieken en het laten zien dat ze ook hun kamp veilig en verantwoord konden opbouwen. Daarnaast moesten ze als patrouille ook een toneelstukje opvoeren.

Het thema van deze RSW was 'Big Bang' en het verhaal ging dat twee planeten op korte termijn tegen elkaar zouden gaan botsen. De twee volken, die qua opvattingen praktisch lijnrecht tegenover elkaar stonden, moesten dus gaan communiceren en samenwerken om op tijd deze Big bang te kunnen ontvluchten. Spannend maar ..... het is ze gelukt!

RSW1 verkleind     RSW2verkleind   RSW3verkleind

Op alle onderdelen worden de deelnemende scouting patrouilles beoordeeld door een strenge jury die dan op zondag de totaalscore bekend kon maken. De spanning was te snijden want iedere keer dat er een patrouille afviel, steeg de plek waar onze scouts op konden eindigen. Uiteindelijk mochten de drie overgebleven patrouilles naar voren en na enkele spannende momenten bleek dat onze patrouille, voor 50% bestaande uit nieuwe scouts, de tweede plaats in de wacht had gesleept.

Die tweede plek leverde een 'ticket' op om ook deel te mogen nemen aan de landelijke scoutingwedstrijden (LSW) in het komende Pinksterweekend. Dan strijden die 'vaan us' met ongeveer 100 andere scoutinggroepen uit het gehele land (ongeveer 700 scouts) om een goede plek. Het belangrijkste bij scouting is echter om vooral veel plezier te hebben, maar als je dat ook nog eens kunt combineren met een leuk weekend en uitgedaagd te worden om je best te doen ......

Nogmaals gefeliciteerd Jort, Stoer, Puk, Dean, Noa en Luna, en alvast veel succes gewenst op de LSW!